Un oraș sprijină Timișoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

99

Vești bune! Timișoara primește sprijin din partea Aradului în competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către primarul Nicolae Robu.

Edilul a afirmat că a discutat în acest sens cu primarul Aradului. ”Am și avut o discuție cu primarul Falcă și am convenit ca, după ce vedem ce ar fi de bun augur pentru candidatura noastră, vom discuta aplicat. Există toată deschiderea și din partea Aradului de a ne fi partener, astfel încât proiectul nostru să fie câștigător”, a spus edilul Nicolae Robu.

Reamintim, săptămâna trecută Timișoara s-a calificat în finala națională a competiției pentru Capitală Culturală Europeană, alături de alte trei orașe: Baia Mare, Cluj-Napoca și București. Acum, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană se pregătește pentru noua cursă și are nevoie de ajutor de la orașele învecinate.

A fost o competiție lungă, deși noi ne-am apucat din timp, din 2011. În toți acești ani am căutat să implicăm foarte mulți oameni din oraș, nu doar specialiști. Ne dorim o colaborare cu Aradul, cred că ar fi un parteneriat foarte natural, având în vedere că oricum există foarte mulți arădeni care activează în Timișoara și timișoreni care lucrează cu Aradul”, precizează directorul ATCCE, Simona Neumann.

În plus, aceasta spune că urmează elaborarea unui nou dosar care va trebui să țină cont de recomandările juriului de selecție. După întocmirea dosarului va avea loc un interviu de prezentare, iar juriul format din experți români și internaționali, va vizita Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ