25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Un oraș ca Timișoara nu poate repara felinarele stadionului

La Timișoara se întâmplă lucruri destul de reprobabile legate de sportul local. Infrastructura dedicată mișcării și educației prin exerciții fizice se ruinează fără ca cineva să dea senzația că asta e ceva grav.

Rând pe rând dispar stadioane, unele chiar de veche tradiție. Exemplele sunt nenumărate. Câteva din ele sunt de notorietate publică. Cândva a existat un stadion Electrica. A fost un timp preluat de Uzina Mecanică. Acum e un mare nimic în acel loc. Stadionul CFR a devenit spital de campanie, fără a se întrevede un cât de mic semn ca el să revină din nou al sportivilor.

Stadionul „Dan Păltinișanu” este dat ca exemplu de arenă veche ce trebuie dărâmată. Dar nici nu se dărâmă nici nu se renovează.
Inaugurată cu mare bucurie instalația de nocturnă a stadionului cu vre-o două decenii în urmă a sucombat în acestă săptămână.
Cum soarta poate fi și ironică uneori a făcut în așa fel ca instalația să fie inaugurată la un meci cu Petrolul. Acum tot la o întâlnire cu Petrolul a apărut și defecțiunea ce ne-a făcut orașul de mirarea fotbalului din țară.

Lamentările nu au contenit nici la nivel oficial. De la „greaua moștenire” până la „Instalație învechită!” au tot curs vorbele. De parcă o instalație de doar două decenii ar fi depășită și învechită! În alte părți astfel de construcții electrice durează și funcționează zeci de ani.

Nu mai este nevoie să spunem că nimeni nu s-a gândit că aceste lămpi și stâlpii ar trebui întreținute. Repede a venit verdictul „se interzice orice activitate pe stadion că s-au ars niște becuri, sau siguranțe ori un generator”.

Și dacă se joacă pe lumina zilei ce ar fi? Cum s-a putut juca multe decenii ziua și nu le-a fălit sportivilor. Dar în fuga după banii aruncați de televiziuni a pornit sarabanda nebună a nocturnelor. E bine, e frumos atunci când ai ce fotbal să arăți. Dar când facem jonglerii în mijlocul unui clasament de liga a două e deplasat să avem pretenții de Liga Campionilor cu brizbrizuri și luminițe colorate.
S-au găsit în grabă soluții ce țin de folclorul drobului de sare. Ba că se va juca la Sânnicolaul Mare sau chiar în alt județ, ba că se construiește o altă instalație nouă. La o minimă întreținere nu s-a gândit nimeni?

Societatea Sportivă Politehnica Timișoara cu amărăciune transmite un comunicat public despre situația echipei ce face eforturi dar riscă o depunctare din vina altora.

„ Am primit evenimentul de joi seară cu întristare, la fel ca orice alt timișorean pasionat de fotbal. De asemenea am simțit cu toții frustrare și neputință, deoarece oricât de mult am munci și oricâte ambiții am avea, ne vom lovi mereu de aceeași problemă mult prea complicată a infrastructurii sportive deplorabile din Timișoara.

Fotbalul timișorean are nevoie de unitate la nivel decizional și de acțiuni urgente și concrete, nu de planuri și promisiuni. Am efectuat demersurile necesare pentru a avea o serie de întâlniri cu autoritățile locale și județene în perioada următoare, pentru a identifica soluții rapide pentru deblocarea situației ingrate în care ne aflăm, ca și oraș. Rezultatele acestor întâlniri vor fi comunicate public suporterilor și reprezentanților mass-media într-o conferință pe care dorim să o organizăm la sfârșitul săptămânii viitoare.

Facem pe această cale apel către autorități pentru a evalua situația cu maximă responsabilitate și a găsi soluții. Ne arătăm toată disponibilitatea de a coopera pe orice plan pentru găsirea unor astfel de soluții rapide și creative ce pot fi implementate, astfel încât Politehnica să își poată desfășura partidele de pe teren propriu în condiții decente pentru un oraș de talia Timișoarei.
Vă mulţumim!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cu un stat îngropat în datorii, 2025 se anunță un an teribil pentru români

București. Taxe și impozite mai mari de așteaptă anul viitor, după alegerile parlamentare și prezidențiale, conform experților în economie. Guvernul nu a reușit să...

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Citește și :