Un om mare într-un oraș mic. Medicul indian din Banat, autorul unei premiere medicale în cazul unui pacient de 9 ani

1147

Singh Bhupinder, medicul indian care profesează în Caransebeş, este autorul unei noi premiere medicale în judeţul Caraş-Severin. În urmă cu câteva zile, specialistul în cirurgie plastică a operat un copil de 9 ani, din Caransebeş, cu un diagnostic de sindactilie la membrul inferior stâng, degetele 4 şi 5.

“Este o premieră medicală pentru spitalul nostru, pentru judeţ. Sunt mulţumit că operaţia a fost un succes. Sindactilia este o anomalie congenitală în care două sau mai multe degete ale mâinii sau picioarelor sunt fuzionate. Se intervine chirurgical şi se despart degetele unite. Eliberarea sindactiliei este o operaţie complexă, care necesită abilităţi tehnice şi cunoştinţe temeinice.”, arată medicul spitalului din Caransebeş.

Operaţia a fost un real succes, pacientul se simte bine şi se află în faza de recuperare.

Singh Bhupinder profesează în spitalul cărăşean de la sfârşitul anului 2014, după ce a absolvit facultatea la Timişoara, unde şi-a făcut şi rezidenţiatul, la Spitalul Judeţean şi “Casa Austria”.

Este specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă şi a obţinut postul din spitalul cărăşean prin concurs, iar din acest an ocupă postul de director medical.

S-a născut în capitala Indiei, New Delhi, şi a venit în Europa, în România, pentru că aflase că şcoala medicală este foarte bună în ţara noastră. S-a adaptat repede în România şi spune că îi place la Caransebeş, chiar dacă este un oraş mic. Apreciază tradiţiile româneşti şi mâncarea de la noi, sarmalele fiind pe primul loc, însă nu se atinge de carnea de vită, deoarece în ţara lui e animal sfânt.

“Evident am avut parte de susţinerea familiei mele, cînd am ales această meserie şi am hotărât să vin în România să studiez. Dezvoltarea economică, socială şi nu doar, la acea vreme, din Occident, probabil, au contribuit să mă îndrept spre o ţară europeană, pentru a-mi face studiile medicale. România este vestită în întreaga lume, pentru calitatea învăţământului medical şi pot să confirm acest lucru, acum. Am avut parte de profesori de elită, de profesionişti apreciaţi în ţară şi în întreaga lume, care mi-au devenit mentori. Având de multe ori ocazia şi onoarea să fiu îndrumat direct de către domniile lor, în sala de operaţii, pentru că sunt medic specialist în chirurgie plastică, microchirurgie-reconstructivă. Nu mi-a fost deloc greu să mă acomodez cu locurile din România, cu oamenii calzi şi primitori, cu obiceiurile de aici, chiar şi cu limba, mâncarea românească sau clima”, povesteşte indianul.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.