18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

Un număr de 91 de propuneri depuse pentru Bugetul Participativ 2024

Etapa de depunere a proiectelor din cadrul celei de-a treia ediții a programului de bugetare participativă „Timișoara decide!” 2024 s-a încheiat. Parcuri noi, locuri de joacă, terenuri de sport și intervenții pentru îmbunătățirea spațiului public reprezintă o parte din proiectele pe care timișorenii le doresc în cartierul lor. În total, 72 de persoane au depus 91 de propuneri care pot crește calitatea vieții în oraș. 
  
Anul acesta, bugetul a fost împărțit pentru prima oară pe zone din oraș. Din acest motiv mai multe grupuri de cetățeni au fost motivați să identifice nevoile și prioritățile din apropierea
lor. Astfel, competiția se derulează la nivel de zonă și nu la nivel de oraș, cum a fost în cele două ediții anterioare. Propunerile au fost mai bine distribuite la nivelul celor 8 zone și au  prezentat o calitate mai bună, fiind mai detaliate și mai bine argumentate.  
  
Acest rezultat se datorează și sprijinului managerilor de cartier care au fost în contact direct cu cetățenii cu inițiativă, participând la peste 30 de întâlniri în cartiere. Totodată, aceștia au luat legătura cu inițiatorii propunerilor, pe parcursul etapei de depunere, pentru a îi îndruma și consilia.  
  
În perioada următoare, până pe 15 august 2024, are loc etapa de verificare a eligibilității, efectuată de membrii Comisiei de Buget Participativ 2024, formată din 5 angajați ai PMT și 4 membri activi ai comunității, selectați prin apel public. Ulterior, proiectele eligibile vor trece printr-o perioadă de analiză juridică, tehnică și financiară, efectuată de structurile de specialitate ale primăriei.   
  
În perioada 15 – 22 august va avea loc etapa de contestații, urmând ca din data de 23 august să înceapă etapa de votare, care se va încheia în 23 septembrie. 
  
Programul de bugetare participativă din acest an are o alocare financiară de 4 milioane de lei din bugetul local. Prin acest instrument, locuitorii Timișoarei pot participa activ la guvernarea orașului și la stabilirea priorităților zonei în care locuiesc. Prin depunerea proiectelor, contribuțiile la propunerile depuse de alte persoane prin întrebări, sugestii, completări și vot, timișorenii au ocazia de a decide cum sunt investite fondurile în beneficiul comunității. 
  
      Timișorenii sunt încurajați să participe activ la această campanie și să contribuie la modelarea viitorului orașului lor. Mai multe informații și detaliile despre campanie pot fi găsite pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, la adresa: https://decidem.primariatm.ro/bp .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :