Un nou șantier se va deschide la Timișoara! Unde va fi acesta foto

242

Șantierele de reabilitare a podurilor istorice Dragalina și Eroilor trebuia sa înceapă după Paști. Dar nici până acum nu s-a terminat organizarea de șantier. A fost făcut însă primul pas: au apărut garduri lângă podul Dragalina.

Acestea vor delimita zona șantierului și chiar și aleea de pe malul Begăi va fi restricționată pe aproximativ 10 metri de la marginea podului. Urmează ca organizarea de șantier să se finalizeze și lângă Podul Eroilor.

O dată exactă de începere a lucrărilor nu a fost stabilită nici acum. Şantierele vor dura 9 – 10 luni, timp în care pe Podul Eroilor nu se va circula deloc. Pe Dragalina se va circula pe ambele sensuri, pe câte o bandă, şi peste liniile de tramvai.

Modernizarea costă aproape 10 milioane de lei, banii provenind de la bugetul naţional prin PNDL. Podul Dragalina va suferi cele mai multe modificări. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijlocul podului, dar vor fi delimitate, iar maşinile nu vor mai trece peste ele.

Pentru şoferi se vor crea câte două benzi pe fiecare sens. Astfel, podul va fi lărgit. Vor fi adăugate console pe lateral, iar acestea vor constitui suportul pentru trecerile de pietoni şi pentru piste de biciclete.

Podul Eroilor nu ridică atâtea probleme, deoarece pe aici nu trece transportul în comun. Totuși, şi calea lui rulantă va fi lărgită la 4 benzi. Şi aici se vor construi trotuare şi piste pentru biciclete. Piatra cubică se va refolosi, dar ea poate fi utilizată în altă parte, deoarece podul nu este monument istoric de sine stătător, ci este doar amplasat în arie protejată, ceea ce permite scoaterea pietrei.

LĂSAȚI UN MESAJ