Un nou program economic va oferi bani micilor intreprinzători

288

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara din cadrul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va organiza o sesiune de informare având ca temă Programul START-UP NATION ROMÂNIA.

Evenimentul va avea loc în data de 03.04.2017, ora 10.00 la Universitatea de Vest din Timişoara, cu participarea domnului Harry Ilan Laufer, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi a domnului Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Misiunea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat este de a crea un mediu favorabil afacerilor, iniţiativei private şi spiritului antreprenorial, de a stimula crearea de noi întreprinderi şi de a sprijini dezvoltarea celor existente, iniţiind astfel o serie de programe şi proiectecare vizează crearea de noi locuri de muncă şi creşterea competitivităţii companiilor, precum şi a capacităţii acestora de a exporta.

În acest sens, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va derula Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii “START-UP NATION – ROMÂNIA” cu sprijinul Oficiilor Teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie. Prin acest Program solicitanţii/antreprenorii vor putea obtine fonduri nerambursabile de la stat de pana la 200.000 de lei.

Programul se finanţează din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene, având ca obiectiv principal dezvoltarea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up- rilor, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

În cadrul evenimentului, vor fi oferite informaţii cu privire la implementarea Programului şi vor fi supuse dezbaterilor prevederile acestuia, dorindu-se conturarea unui dialog susţinut între reprezentaţii MMACA şi cei ai mediului de afaceri. Pentru absorbţia totală a fondurilor alocate prin acest Program, de către întreprinderile mici şi mijlocii, în anul 2017, informarea reprezentanţilor mediului de afaceri local şi regional reprezintă un obiectiv esenţial al manifestării.

LĂSAȚI UN MESAJ