Un nou pas pentru ”Drumul Boilor”

347
În ritm de melc, poate se va realiza și ”Drumul Boilor”. Proiectul de construire a unei noi legături între Timișoara și Moșnița Nouă așteaptă de mai bine de 3 ani să fie realizat. Abia acum a fost depus dosarul spre avizare la Agenția pentru Protecția Mediului, care a decis că nu mai este nevoie de realizarea unei evaluări de impact asupra mediului. Rămâne de văzut acum când vor începe și lucrările.
”Este necesară asigurarea unei legături alternative între municipiul Timișoara și localitatea Moșnița, în special spre zona de nord a localității Moșnița unde sunt cel mai intens dezvoltate zonele rezidențiale. Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legaturi între Calea Mosnitei din municipiul Timișoara și drumul Comunal DC149 (Timisoara – Mosnita Veche – Bucovăț), denumit și Drumul Boilor.
Traseul aprobat are ca origine Calea Moșniței din Municipiul Timișoara, la intersecție cu strada Albăstrelelor, ulterior traseul este condus spre est spre limita administrativă a Municipiului Timișoara, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149. În acest sens se va putea asigura o legătură viabilă între zonele rezidențiale noi apărute în comuna Moșnița Nouă și rețeaua de străzi din municipiu.
Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1500 m și începe pe Calea Moșniței la sfârșitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă a Centurii de ocolire Sud a municipiului Timișoara”, se arată în proiectul drumului.
Valoarea pusă la bătaie de Primăria Timișoara este de 18,7 milioane de lei pentru construirea a 1,5 kilometri de drum. Se vor realiza și tortuare, piste de biciclete, canalizare, sistem de iluminat stradal, mai multe poduri și podețe și marcajele necesare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ