Un milion de euro, suma uriaşă pe care a câştigat-o Universitatea de Vest din Timişoara pentru a acorda burse doctoranzilor săi

108
studenti

Universitatea de Vest din Timişoara a reuşit să finalizeze cu succes un proiect cu o finanţare de peste 1,1 milioane de euro. Este vorba de proiectul european „Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european”, care a fost adresat doctoranzilor.

Astfel, timp de şase luni, 70 de doctoranzi de la Universitatea de Vest din Timişoara au fost recompensaţi cu burse în valoare de 1.800 lei, dar şi cu suplimente pentru stagiile de mobilitate în străinătate. De asemenea, tinerii specialişti au fost sprijiniţi să facă cercetări la nivel european.

„Activitățile implementate au avut rolul de a asigura debutul în carieră al cercetătorilor și crearea unui mediu adecvat de cercetare prin dezvoltarea rețelei de cercetare, a vizitelor de studiu și a schimbului de bune practici, precum și prin punerea în contact a cercetătorilor prin intermediul tuturor activităților proiectului, a stagiilor de mobilitate și a participării la conferințe și diverse manifestări științifice”, transmite Universitatea de Vest din Timişoara.

În total, în cadrul acestui proiect european care s-a finalizat în luna decembrie, 140 de doctoranzi au beneficiat de burse, jumătate dintre cercetători fiind înscrişi la Universitatea din Bucureşti. Astăzi, doctoranzii care au obţinut cele mai bune rezultate în cadrul proiectului vor fi premiaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ