vineri 5 iunie 2020
Un miliard de dolari pentru lupta cu boala! Liderul unei țări importante...

Un miliard de dolari pentru lupta cu boala! Liderul unei țări importante a încercat să cumpere vaccinul anti-coronavirus

230

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a încercat să convingă CureVac cu o ofertă uriașă, 1 miliard de dolari, pentru a obține antidotul pentru coronavirus doar pentru SUA. A fost refuzat. Dietmar Hopp, proprietarul CureVac, este patronul insultat de ultrașii marilor cluburi germane.

Situația e critică, mai ales în Europa, lovită cu violență de coronavirus. Cercetătorii din lumea întreagă încearcă să descopere un vaccin care să stopeze pandemia. Inclusiv companii private, precum CureVac, o firmă din Tübingen deținută de Dietmar Hopp, proprietarul lui Hoffenheim. Miliardarul în vârstă de 79 de ani este susținut ca al doilea acționar de fundația lui Bill Gates, alături de care a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe antidoturi împotriva unor viruși periculoși, susține presa germană.

Acum, CureVac se concentrează pe COVID-19. Și a primit o propunere neașteptată. Președintele american Donald Trump a încercat să-l convingă pe Hopp, cu o ofertă financiară uriașă, să vândă firma autorităților de la Washington. Pentru a obține antivirusul numai în beneficiul Statelor Unite! Dezvăluire făcută de Horst Seehofer, ministrul de Interne de la Berlin, și confirmată în Welt am Sonntag de ministrul german al Sănătății .Ceea ce Hopp a refuzat. Un „NU” foarte limpede. Descriindu-l pe Trump drept „o persoană lipsită de solidaritate”: „Dacă sperăm să găsim în curând un vaccin eficient împotriva coronavirusului, ar trebui să dăm dovadă și de solidaritate, pentru a proteja și ajuta oamenii de pe tot globul”.

Liderii nemți au reacționat, anunțând imediat că „Germania nu e de vânzare„, așa cum a declarat la ARD Peter Altmaier, ministrul Economiei. „A fost cea mai bună decizie a conducerii companiei CureVac. Oferind posibilul vaccin lumii întregi, a dat răspunsul ideal într-o criză de asemenea proporții”. Promițând sprijin total pentru CureVac. Care colaborează cu Institutul Paul Ehrlich un antidot la COVID-19.

Pe 29 februarie, la un meci de Bundesliga, ultrașii lui Bayern au afișat un mesaj lung și urât în colțul peluzei stadionului din Hoffenheim (Sinsheim). „Nimic nu s-a schimbat. Federația nu și-a respectat cuvântul. Hopp rămâne un fiu de târfă”. Îl insultau pe patronul adversarilor. Nici ei, nici susținătorii radicali ai altor cluburi nu acceptă că Hoffenheim nu este obligată să respecte regula 50Ă1 (acordată fanilor plătitori), care împiedică un investitor să preia controlul total al unei grupări din Bundesliga.

Atunci, după ce partida a fost întreruptă de două ori și încheiată cu jucătorii ambelor formații pasând între ei ca un protest împotriva fanatismului din tribună, oficialii bavarezi i-au criticat dur pe suporteri. Mai ales antrenorul Hansi Flick.

„Îl cunosc de douăzeci de ani pe Dietmar Hopp și îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat. O dată, pentru că a făcut multe pentru regiune. Apoi, pentru că fiecare dintre acești idioți care au ținut bannerele are cel puțin un membru al familiei ajutat de Hopp. Prin lupta dusă contra cancerului și prin toate acțiunile cu care a sprijinit medicina. Fanii noștri ar fi trebuit să se gândească înainte, gestul lor a fost incalificabil”, a tunat tehnicianul roș-albilor la Sky.

sursa – gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ