Un medic stomatolog timișorean anunţă că intră în greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii

116

Stomatologul timişorean Mihaela Cuţui a anunţat că va intra în greva foamei miercuri, în faţa sediului Ministerului Sănătăţii. Medicul spune că a luat această decizie în urma modificărilor legislative nestatutare şi ilegale care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni în scopul centralizării puterii în mâna unui grup de persoane care ar fi confiscat Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

„În primul rând asupra judeţului Timiş se exercită nişte presiuni inimaginabile şi se fac abuzuri asupra întregului consiliu, asupra întregului birou executiv. Astăzi au venit nişte decizii să zicem în acest sens. Pe mine m-au chemat la comisia de disciplină Colegiul Naţional prin Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi din România pentru faptul cum că aş fi încălcat articolul 29 aliniatul 2 din codul deontologic care este un articol neconstituţional şi anume că mi-ar interzice să vorbesc cu presa fără acordul Colegiului Naţional, adică al Biroului Executiv”, spune medical stomatolog.

Mihaela Cuţui spune că nu va renunţa la protest până când Ministerul Sănătăţii nu se va implica şi nu va stopa ilegalităţile din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

LĂSAȚI UN MESAJ