Un medic din Cluj a operat ilegal 9 ani, cu ajutorul soțului. Ar exista și victime ale practicilor femeii

430

Un medic oftalmolog din Cluj-Napoca a operat ilegal timp de 9 ani. Soțul acesteia era cel care îi asigura poziția și o ținea pe lista de rezidenți la Spitalul Clinic Căi Ferate pe motiv că îi coordonează rezidențiatul.

Conducerea spitalului nu știa nimic despre aceste lucruri. Soțul femeii spune, pe de altă parte, că a existat un acord verbal şi că soţia a operat alături de el deoarece era rezidentă. Cel care a făcut denunțul în acest caz, deputatul USR Emanuel Ungureanu, spune că au existat și victime ale acestor intervenții chirurgicale și că va depune plângere la Parchet. 

Crina Nistor a practicat fără drept oftalmologia, alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor, în perioada 2010-2019. Acuzaţiile făcute de către deputatul Emanuel Ungureanu în luna martie 2019 au determinat declanşarea unei anchete a Ministerul Sănătăţii.

Cazul Nistor de la Cluj-Napoca a fost mușamalizat de către DSP Cluj și de conducerea Universității de Medicină din Cluj-Napoca. Nu voi lăsa această poveste neelucidată, telenovela medicală de cel mai prost-gust, în care soțul îi permite soției să opereze ilegal, sub pretextul îndrumării profesionale, fără ca o autoritate medicală independentă să monitorizeze acest proces, este o mare rușine pentru școala medicală clujeană. Sunt oameni mutilați pe viață din cauza acestor practici ilegale și imorale. Cazul Nistor va ajunge în fața procurorilor”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ