Un medic din București cere și ajutorul colegilor din Timișoara pentru demascarea oportuniștilor

2976

De circa o săptămână, medicul Bogdan Tănase, care profesează în București, a declanșat în mediul virtual o campanie pentru demascarea oportuniștilor din sistemul medical și din învățământul superior de profil.

”Vă cer încă o dată ajutorul. Haideți să facem o listă cu cei care au ajuns medici specialiști și unii dintre ei (majoritatea) cadre universitare intrând în specialitate pe ușa din dos și nu prin promovarea unui examen național de rezidentiat cum am făcut noi, muritorii de rând. Postați aici sau dați-mi mesaj pe privat fiindcă putem alcătui o listă cu aceste personalități, listă pe care să o facem publică.” Este strigătul de ajutor postat pe Interenet de medicul Bogdan Tănase.Bogdan Tanase

Campania declanșată pe Facebook, pe grupul ”Medici gata de greva generală. Solicitam salarii decente!” a dat deja naștere la nenumărate comentarii pro sau contra: ”Oho…e plin de conferențiari și profesori doctori în medicină după doi ani de la examenul de specialitate” spune Miha Ela; ”atunci când am dat eu rezi, în 1996, puteai să dai examen de preparator fără să fi dat și pe cel de rezidențiat. Ulterior s-au schimbat regulile. Și mai exista o „regulă”, că pentru „rezultate deosebite”, puteai să ai derogare de la cei 5 ani între promovările în UMF” afirmă Oana Schiller; ”Atâta timp cât va exista ușa din dos pentru unii, va exista și accesul în structuri universitare tot pentru acești indivizi. Ceea ce înseamnă că aceștia vor pregăti studenți și rezidenți, scăzând practic nivelul pregătirii medicale” crede Andrei Marin; ”Nu vedeți că niciun ministru n-a atins vreodată acest subiect? Cum văd eu lucrurile, să nu ai voie să accesezi post de asistent universitar până nu ești minim rezident anul IV. Și atunci se vor face măgării dar măcar cei care vor lua concursul vor fi oameni care au luat rezidențiatul”este de părere Cliciovan Dan; ”Cred că problema principală este că, ulterior ajung sa fie șefi de secție, în virtutea legii care, interpretată în felul în care e de regulă, spune că șeful într un spital clinic trebuie să fie cadru umf. Este un argument în favoarea modificării acestei legi…” completează Silvia Costinean.

Lista de comentarii este foarte lungă dar este interesant de văzut dacă medicii se vor mobiliza, măcar în mediul virtual, pentru a-i demasca pe oportuniștii care s-au strecurat printre colegii onești.

LĂSAȚI UN MESAJ