Un medic din Banat, darul de la Dumnezeu pentru pacienții ce riscă să rămână nenorociți pe viață

624

Doctorul Singh Bhupinder, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, specialist în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă este medicul care face minuni pentru bolnavii care ajung pe masa de operație cu o mână sau un picior sfărâmate. În această săptămână medicul de origine indiană a operat un pacient în vârstă de 47 de ani cu un traumatism provocat prin strivirea/smulgerea (lemn) la nivelul membrului superior stâng, cu amputația degetelor 1, 2 și 3 dar și defect de părți moi și cu expunerea oaselor metacarpiene 1, 2, 3, 4, 5.

Doctorul Singh a efectuat o intervenție de un real succes, printr-o tehnică rar efectuată de plasticieni. Acoperirea defectului s-a realizat printr-o procedură numită “plastie italiană”. Aceasta presupune ca lambourile cu vascularizație întâmplătoare sunt lambouri tegumentare pediculate care nu dispun de un pedicul vascular identificabil și care nu pot fi prelevate, pentru a supraviețui, decât dacă se respectă un raport lungime/lățime care să nu depășească 2/1. Nutriția acestor lambouri este asigurată deci prin vase cu orientare întâmplătoare care le abordează la nivelul pediculului.

Pacienții care ajung pe mâinile “de aur” ale chirurgului plastician, disperați și speriați că vor rămâne invalizi pe viață, pleacă acasă fericiți de rezultatele operațiilor efectuate de dr. Bhupinder.

Citește continuarea pe reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ