22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Un medic a ucis pacienţi cu COVID. Motivaţia gestului său

Poliţia a deschis o anchetă pentru omor în cazul unui medic primar, care a ucis doi pacienţi infectaţi cu coronavirus prin injecţie letală.

Omorurile au avut loc în oraşul german Essen, situat într-una dintre regiunile cel mai grav afectate de pandemie iar suspectul, care a fost arestat, este un medic de 44 de ani, angajat din februarie la Spitalul Universitar din oraş.

Potrivit informaţiilor făcute publice de anchetatori, victimele sunt doi bărbaţi, de 47 şi, respectiv, 50 de ani, care dezvoltaseră forma gravă a infecţiei cu COVID-19 şi se aflau internaţi la Terapie Intensivă.

Medicul suspect a mărturisit unul dintre omoruri şi şi-a justificat fapta afirmând că a vrut să îi cruţe de suferinţă de pacient şi pe familia acestuia.

Publicaţia germană Bild scrie că suspectul a informat familiile pacienţilor înainte de a le administra acestora din urmă injecţia fatală.

Germania permite sinuciderea asistată dar nu este clar dacă victimele voiau să se sinucidă
În baza unei decizii judecătoreşti de anul trecut, pacienţii internaţi în Germania pot recurge la sinucidere asistată, mai exact, pot solicita ajutor în actul sinuciderii, însă nu este clar dacă s-a întâmplat astfel în cazul din Essen.
Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :