Un mare oraș din vestul țării ar putea rămâne fără căldură, vezi reacția autorităților

408

Primăria Arad a fost notificată de furnizorul C-Gaz Energie în cursul după-amiezii de vineri cu privire la amânarea sistării furnizării de gaze naturale consumatorului CET Arad SA până în 13 februarie, la ora 15,30.

„Pe de altă parte însă, sistarea furnizării gazelor naturale către CET Arad SA ar putea să nici nu mai fie adusă în discuţie, în condiţiile în care tot marţi, 13 februarie, începând cu ora 10,00, la Ministerul Energiei va avea loc o întâlnire de lucru la care vor lua parte reprezentanţii Primăriei municipiului Arad, cei ai SC CET Arad SA şi cei ai SNGN ROMGAZ SA”, susţine Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al municipalităţii într-un comunicat remis vineri seară.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a solicitat încă de acum două zile întâlnirea mai sus menţionată, întâlnire având ca scop soluţionarea blocajului intervenit în activitatea SC CET Arad SA, atât în ceea ce priveşte furnizarea energiei termice către populaţia municipiului Arad, cât şi furnizarea energiei electrice în Sistemul Electroenergetic Naţional.

„Blocajul a intervenit în activitatea SC CET Arad SA ca urmare a solicitării plăţii în avans a facturilor de către furnizorul de gaze naturale. Producătorul de energie termică şi energie electrică din Arad se află în imposibilitatea onorării plăţilor în avans, deoarece energia termică livrată populaţiei este încasată de producător după două luni de la furnizare, iar contravaloarea energiei electrice comercializate zilnic pe piaţa PZU şi contravaloarea bonusului de cogenerare nu acoperă în totalitate contravaloarea facturii de gaze naturale solicitată a fi plătită în avans”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

De menţionat că vineri, la solicitarea liderului SLI Termoelectrica Arad, Doru Lebădă, la sediul Prefecturii Arad a avut loc o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia s-a analizat situaţia de la CET Arad SA, situaţie care ar putea conduce la sistarea agentului termic în sistemul de termoficare, începând de duminică dimineaţă.

Prefectul de Arad anunță și el că a luat la cunoștință de situația creată și că va face toate demersurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ