Un mare lanț de farmacii se retrage de pe piață

699
Un mare lanţ de farmacii, care operează aproximativ 90 de unităţi în întreaga ţară, a anunţat că va vinde afacerea, se arată într-o informare remisă Bursei de Valori Bucureşti.
“Se aprobă înstrăinarea fondului de comerţ aferent tuturor sau a unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii, în termenii şi condiţiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administraţie cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr.68/4.12.2019, şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 EUR (fără TVA)”, este hotărărea acţionarilor RMAH, remisă BVB.
Prezentă pe piaţă încă din 1991, Farmaceutica REMEDIA S.A. operează 90 de unităţi de retail proprii. Lanţul de farmacii REMEDIA este prezent în 14 judeţe în special Hunedoara şi Alba plus municipiul Bucureşti, unde deţine în prezent 18 unităţi.
Suplimentar, încă din 2012, compania se adresează clienţilor prin platforma e-shop. Urmare a impunerilor legislative privind separarea activităţilor cu ridicată de cele de retail farmaceutic, Farmaceutica REMEDIA S.A. a hotărât păstrarea activităţilor de retail şi transferul în 2015 a activităţilor de distribuţie angro şi a serviciilor aferente către Farmaceutică REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate deţinută 100%.
În primele 3 trimestre ale acestui an, distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva a realizat o cifră de afaceri din vânzări de 326,63 milioane lei, cu 1,98% sub cea de 333,24 milioane lei din perioada similară a anului trecut, iar profitabilitatea a intrat în declin.

LĂSAȚI UN MESAJ