2.2 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Un maraton al spectacolelor în limba română și sârbă, la Teatrul „Merlin”

În luna noiembrie, ca în fiecare an, actorii de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” au pregatit un eveniment așteptat atât de cei mici, cât și de cei puțin mai mari, în limba română, dar și în limba sârbă. Festivalul de o zi, devenit deja tradiție la Timișoara, ajunge la cea de-a șaptea ediție și propune timișorenilor un maraton de spectacole, pe parcursul unei singure zile.

Festivalul de o zi începe pe 16 noiembrie, la ora 9.30, la sediul Teatrului „Merlin”. Pe scenă urcă trupa Mini Reactor din Cluj-Napoca. Actorii teatrului independent clujean ne spun ce se întâmplă în Bucătăria familiei Balaur, într-un spectacol adaptat după poveștile Adinei Rosetti. La finalul piesei, copiii curioși îi pot pune întrebări chiar autoarei care va fi la Timișoara special pentru acest eveniment.

De la ora 11.00, pe scenă vor urca actorii de la „Merlin” care vor prezenta spectacolul “Rokoko și Rikiki – fabuliști pentru copii”. Greierele și furnica, Corbul și vulpea, Vulpea și strugurele, Șoarecele și pisica – binecunoscutele fabule pline de haz și miez vor apărea în fața voastră în acest spectacol care îmbină deopotrivă actori și păpuși însuflețite.

La prânz, de la ora 13.00, scena teatrului va răsuna de voie bună, pentru că urmează spectacolul Zaiafeturi, un colaj după schițele lui I.L. Caragiale, prezentat tot de trupa de actori din Timișoara. De această dată, la spectacol sunt așteptati pentru o porție de râs elevii mai mari care învață la școală despre Vizita, și care se vor bucura și de alte schițe, beneficiind de punerea în scenă a Mădălinei Ghițescu Petre.

Seara, de la ora 18.00, vine rândul adolescenților și tinerilor să ia parte la un spectacol în limba sârbă, “Silent boy” (Băiatul tăcut), prezentat de Teatrul pentru copii și tineret Kragujevac, Serbia. Spectacolul “Băiatul tăcut” este un spectacol de păpuși, interpretat fără păpuși. Este un dans al mâinilor , o coregrafie a trupurilor. Actorii reprezintă în același timp toate personajele și păpușile, precum și elementele scenografice, peisajele și recuzita de scenă.

Spectacolul va avea supratitrare în limba română.

Festivalul de o zi își propune ca toți spectatorii să se bucure de o zi memorabilă împreună cu Merlin.

Festivalul de o zi – Ediția a VII-a

16 noiembrie 2023

Ora 9:30

Mini Reactor, Cluj-Napoca

Bucătăria familiei Balaur, 3+, 45 min

Ora 11:00

Teatrul pentru copii și tineret Merlin Timișoara

Rokoko și Rikiki- fabuliști pentru o zi, 4+, 50 min

Ora 13:00

Teatrul pentru copii și tineret Merlin Timișoara

Zaiafeturi, 10+, 60 min

Ora 18:00

Teatrul pentru copii și tineret Kragujevac, Serbia

Tihi dečak/Băiatul tăcut, 8+, 50 min

• spectacol in limba sârbă cu supratitrare în limba română

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

UVT instalează machetele tactile în toate spațiile din sediul principal

UVT a lansat proiectul „MapSense - Navigating the World by Touch”, un proiect unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile toate...

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Citește și :