Un mafiot român, membru al Cosa Nostra din Sicilia, a fost arestat

271

Un mafiot român, membru al Cosa Nostra din Sicilia, a fost arestat la Buzău. Bărbatul era dat în urmărire internaţională şi căutat de poliţia italiană de mai multă vreme.

Stelică Iacob, 34 de ani, a fost arestat sâmbătă de dimineaţă la Smeeni, în Dâmboviţa, românul fiind membru al mafiei siciliene Cosa Nostra, după cum scrie Radu Tudor.

La data de 21 septembrie a.c., poliţişti de investigatii criminale şi o grupa S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au demarat activitățile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie a.c..

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie a.c. în timpul unei operațiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo fiind arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracțiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracțiuni cu violență.

Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizația mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociației criminale.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ