Un junior timișorean e regele Europei la tenis!

194

Nini Dica este cel mai bun junior al Europei în 2017! Tenismenul timișorean s-a încoronat duminică, în Italia, cu titlul mastersrului Tennis Europe Junior cuvenit celui mai bun sportiv la categoria 16 ani.

Finalul de stagiune la categoria juniorilor a adus încă un rezultat extrem de important pentru tenismenul timișorean Nini Dica. Sportivul legitimat la clubul Sport4 Fun și-a respectat până la capăt statutul și a reușit să câștige titlul de cel bun jucător U16 din Europa fără să piardă vreun set în competiția similară turneului campionilor al seniorilor.

Dica jr. a pornit bătălia din postura de principal favorit al turneului și a câștigat clar toate jocurile desfășurate la Reggio Calabria. În sferturile de finală l-a învins cu 6-1, 6-0 pe polonezul Piotr Pawlak, iar în semifinale a trecut de lituanianul Matas Vasiliauskas cu 6-2, 6-3. Cele mai multe emoții au fost în finala, una disputată în compania bulgarului Anthony Genov, cap de serie nr. 3. Timișoreanul s-a impus cu 7-5, 6-1 și a intrat în posesia trofeului cuvenit celui mai bun jucător U16 din Europa.

”A avut un an excelent care s-a materializat cum nu se putea mai bine prin acest succes. Este o dovadă a muncii sale dar și o dovadă a uneia eficiente în echipă. Mai mult, importanța acestui rezultat are și valori de simbol: succesul său poate să îi inspire și pe alți tineri jucători din România, să le demonstreze că se pot obține rezultate la acest nivel. Sigur, munca lui Nini Dica se poate spune că de acum înainte începe cu adevărat, un nivel de performanță s-a încheiat, trebuie trecut la alt nivel, unde va trebui să muncească de două ori mai mult, dar sunt încrezător că va reuși”, l-a caracterizat antrenorul Răzvan Itu.

Juniorul de 16 ani a reușit în anul 2017 alte două rezultate impresionante: titlul de vicecampion european la categoria Under-16, precum și titlul de campion la Internaționalele României. Iar anul încă nu s-a încheiat pentru Dica, care mai are câteva turnee în program în afara Europei. ”Voi juca câteva turnee ITF în Argentina, Uruguay și Peru iar apoi la Orange Bowl”, a completat timișoreanul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ