Un jucător legendar al lui Poli împlinește astăzi o vârstă frumoasă

124

Unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai Politehnicii Timișoara, Octavian Roșca, își serbează astăzi, ziua de naștere.

„Astăzi aniversăm un nume de referinţă din istoria lui Poli. Octavian Roşca, mijlocaş marcant al alb-violeţilor după a doua jumătate a anilor ‘70 şi începutul anilor ’80, împlineşte 67 de ani! Cărăşeanul a sosit pe Bega în anul 1975. În perioada sa la Timişoara a obţinut printre altele cu echipa studenţească un loc 3🥉naţional (1978), precum şi 🏆 Cupa României doi ani mai târziu!

Tavi Roşca a înscris pentru Poli în cupele europene, deschizând scorul în returul cu Honved Budapesta, scor 2-0, totalizând patru meciuri în ediţia 1978-79 a Cupei UEFA (cu Honved şi MTK 🇭🇺). A mai jucat la CSM Reşiţa, CFR Timişoara şi Unirea Sânnicolau Mare. Ca antrenor le-a pregătit pe UMT şi Obilici Sânmartinu Sârbesc, dar şi pe Poli, în 1998, mai întâi din postura de „secund”, apoi ca principal. Sub conducerea sa a debutat în alb-violet Dan Alexa. În următorul link puteţi urmări primul episod dedicat lui în cadrul emisiunii „Istoria fotbalului”:
La mulţi ani şi multă sănătate!”, au scris ceide la Fan Poli Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ