Un îndrăgostit de agricultura bănățeană a plecat dintre noi

1693

Astăzi, 17 martie, doctorul Ioan Doru Petanec s-a stinsla doar 64 de ani. A slujit și sprijinit toată viața pe cei ce trudeau la munca ogoarelor din postura de director general al Direcției pentru Agricultură a județului Timiș. Nu a fost un director ascuns în birou printre dosare ci un adevărat om de teren ce a străbătut în lung și lat toate tarlalele bănățene. A condus agricultura de pe plaiurile noastre din anul 2012.

Din postura de profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole si Medicină Veterinară a Banatului a deschis calea generațiilor de studenți spre una din cele mai nobile științe timp de peste două decenii. Este autorul a 17 cărți de specialitate și a multe zeci de diverse lucrări științifice.

Era doctor în agronomie și a absolvit Facultatea de Agricultură aici la noi în urbe în 1985.
Era membru activ în mai multe societăți, precum Asociaţia Generală a Inginerilor din România, filiala Timiş, Societatea pentru Protecţia Mediului, Societatea pentru Protecţia Plantelor (Transilvania) și Corpul experţilor tehnici din România.

„A mai plecat spre locurile albastre și luminoase ale Cerului încă un reprezentant al lumii largi de agricultori – Ioan Doru Petanec, directorul Direcției agricole din județul nostru. De fiecare dată, când un semen de-al nostru ne părăsește pentru totdeauna, te cuprinde o tristețe, o neliniște apăsătoare. Dorule, ai plecat prea devreme, ai fi mai avut încă multă treabă aici pe pământ. Dar păcătoasa de boală care a împânzit aproape toată lumea stă în permanență la pândă. Oricând și oricare putem fi atacați fără milă. Dumnezeu să te aibă în paza lui, sufletul tău liniștit, molcom și împăciuitor să se odihnească într-un loc plin de verdeață, lumină și binecuvântare. Putere și nădejde familiei tale, care avea mare nevoie de tine. Iar noi, cei din domeniul agricol, indiferent ce am făcut sau ce facem pentru acești oameni, regretăm pierderea unui camarad”, a adus un omagiu, fostul său coleg, Nicolae Oprea și dânsul la rândul său fost director al Direcției Agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ