Un incendiu de vegetație din vestul țării a blocat un tren internațional!

208

Incendiile nesupravegheate încurcă mai nou și transportul feroviar. Mai precis, circulaţia trenului internaţional Viena-Budapesta-Bucureşti a fost blocată, astăzi, în judeţul Arad, din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată.

Potrivit Radio Timișoara, circulaţia trenurilor pe magistrala Arad-Bucureşti a fost afectată din cauza unui incendiu produs loc zona localităţilor Milova-Şoimoş. Din acest motiv, trenul internaţional Viena-Budapesta-Bucureşti a fost blocat timp de 15 minute în gara Milova ca măsură preventivă.

”După ce flăcările care puneau în pericol circulaţia trenului au fost lichidate, circulaţia trenului a fost reluată. Incendiul se manifesta pe câteva sute de metri liniari de mirişte, iar pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad”, căpitan George Pleşca.

Pompierii din Arad au atras de mai multe ori atenţia oamenilor cu privire la pericolul curăţării terenurilor agricole prin incendiere. Doar în weekend, din cele 18 de incendii, 16 au fost incendii de mirişte sau vegetaţie uscată. Suprafeţele incendiate au fost cuprinse între 50 mp şi 10 ha.

În unele cazuri incendiile, favorizate de vânt s-au propagat la litieră sau la livezi de pomi fructiferi şi doar prin intervenţia pompierilor profesionişti s-a reuşit localizarea, stingerea acestor si limitarea pagubelor. Patru din cele 16 incendii au avut loc în apropierea căilor de comunicaţii rutiere/feroviare, degajările mari de fum îngreunând traficul şi existând riscul de producere a unor accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ