Un imobil de pe strada Mihalache 5, PERICOL pentru cetățeni

157

Clădirile istorice în stare avansată de degradare, un real pericol pentru cetățeni. Aceasta este concluzia reprezentanților Poliției Locale Timișoara, care au de-a face des cu astfel de cazuri. Proprietatii imobilelor sunt amenintați din nou cu amenzi usturătoare.

În capitala Banatului sunt în prezent peste 10.000 de clădiri istorice aparținând municipalității. Ca urmare a numeroaselor sesizări de la cetățeni, Poliția Locală Timișoara efectuează periodic acțiuni de verificare a situației imobilului de pe str. Ion Mihalache nr. 5, aplicând până la ora actuală 12 sancțiuni contravenționale pe linie de neîntreținere a clădirii, dar și pe linie de protecția mediului.

Clădirea, al cărei proprietar s-a schimbat recent, se află într-o avansată stare de degradare, constituind un real pericol pentru cetățeni deoarece există riscul să se prăbușească peste trecători și, de asemenea, este nesalubrizat reprezentând și un focar de infecție în zonă. “Proprietarul actual al clădirii, SC Ravasi Energy SRL, s-a declarat nemulțumit de situația în care se află, și anume aceea de a fi sancționat în mod repetat, cu atât mai mult cu cât acesta a prezentat documente în care se arată că a efectuat demersuri pentru desființarea clădirii în cauză, primind însă aviz negativ din partea Direcției pentru Cultură a Județului Timiș, deoarece imobilul face parte dintr-o zonă istorică.În urma expertizei tehnice efectuate la solicitarea proprietarului, se recomandă desființarea construcției, punându-se mai presus de toate siguranța cetățenilor”, precizează conducerea Poliției Locale Timiș.

Poliția Locală Timișoara a transmis la rândul său Direcției pentru Cultură a Județului Timiș  documentația deținută și rezultată din verificările efectuate la fața locului din care reiese starea avansată de degradare a imobilului, expunând pericolul iminent de prăbușire care ar putea provoca accidente inclusiv pierderi de vieți omenești. În acest context s-a solicitat analizarea situației cât mai rapid și corect posibil.

Poliția Locală Timișoara va lua în continuare măsurile legale și va monitoriza situația imobilului în cauză până la eliminarea tuturor efectelor posibile generate de menținerea clădirii în actuala prezentare.

LĂSAȚI UN MESAJ