Un gigant auto din Europa trage tare să investească în România! Banatul, pe lista de așteptare!

3156

O delegaţie a grupului german BMW se află în aceste zile în România pentru a căuta „noi parteneri şi furnizori” din industria software. Vizita este efectul întâlnirii de anul trecut dintre fostul prim-ministru Dacian Cioloş şi şefii companiei bavareze, scrie capital.ro.

Nemții de la BMW explorează industria IT din România. Germanii susţin că industia IT este o direcţie tot mai importantă pentru producătorii de autovehicule, digitalizarea jucând un rol important în strategia BMW, companie cu o lungă tradiţie în domeniul inovaţiei.

Oficiali ai grupului au vizitat de mai ulte ori România pentru a explora noi posiblităţi de colaborare, pentru a găsi noi parteneri şi furnizori. Proiectul actual a fost iniţiat în toamna anului trecut, odată cu vizita la BMW Group a prim-ministrului de atunci, Dacian Cioloş, şi continuă şi acum, cu susţinerea Guvernului României, a Invest România şi a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Conform oficialilor producătorului, „în acest moment în industria auto sunt noi oportunităţi, iar conectivitatea şi electrificarea fac parte dintre acestea. Avem competenţe vaste în domeniu, dar avem nevoie de tot mai multe soft-uri. Pentru asta căutăm noi parteneri care să ne ajute să creştem. De aceea suntem în România. Suntem abia la primele discuţii dar, cum a fost o întâlnire bună, suntem convinşi că vom găsi soluţii de colaborare”.

Un lucru este clar, conform acelorași oficiali, citați de capital.ro „BMW nu este interesat în deschiderea unei fabrici în România. Producţia urmează cererea. Grupul se extinde către pieţele noi cu potenţial. În Europa de Est nu este cazul”.

Directorul Invest România, Sorin Vasilescua menţionat la rândul său că mai întâi au fost selectate 32 de companii care corespundeau profilului solicitat de BMW anul trecut. Mai poi, germanii au ales doar o parte dintre acestea pentru întâlnirea din România.

Vă reamintim că nu este pentru prima dată când BMW caută colaborări cu companii din România. Acum cinci ani un alt oficial al producătorului german declara pentru Capital„sunt circa 50-60 de companii care furnizează, majoritatea indirect, piese pentru BMW. Avem mulţi furnizori în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Bucureşti, însă nu toţi produc direct pentru BMW, ci pentru alte companii care lucreză cu noi. Nu vă pot spune despre ce companii este vorba pentru că este posibil să crească imediat preţul componentelor”.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ