11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Un fundaș stânga și…. întăresc pe Banat Girls

Banat Girls Comloșu Mare continuă transferurile de jucătoare și se întărește în toate compartimentele. Formația noastră a adus-o pe Anca Dobai, un fundaș stânga de 21 de ani.

A început fotbalul la FC Academic, alături de grupe de băieți, după care a trecut la CFR Timișoara. A urmat un transfer la Fortuna Becicherecu Mic, iar de aici a ajuns la Politehnica Timișoara. Pentru formația alb-violetă a jucat în 14 partide și a înscris 3 goluri în Liga 1. De asemenea, a fost una dintre fotbalistele care au pus umărul la promovarea echipei satelir a Politehnicii în Liga secundă, reușind 6 goluri în sezonul de liga a III-a.
De la Poli s-a transferat la Athletic United Bihor, alături de care la finele primei părți a acestui sezonul a terminat pe locul 7 în divizia secundă.

„După o perioadă mai dificilă pentru mine, am ales să mă transfer la Banat Girls. Sunt sigură că este cea mai bună alegere pentru mine în acest moment. Am fost primită foarte bine la echipă, atât de către colege cât și de staff-ul tehnic. Cu multe fete am jucat în trecut la aceleași echipe și asta m-a ajutat să mă acomodez și să mă integrez mai repede, iar cu fetele noi, mă înțeleg foarte bine chiar de la primele antrenamente. Sunt pregătită să dau totul pentru echipă, să lupt pentru fiecare minge și pentru fiecare minut, să ne clasăm pe un loc bun și să demonstrăm că prin muncă nu este nimic imposibil”, spune Anca Dobai.

Banat Girls a transferat și un vârf de atac, din Brazilia. Nara Estefania da Costa are 28 de ani și este născută la Pancas, iar la începutul carierei a jucat futsal. Abia la 20 de ani a început să joace și fotbal pe teren mare. A jucat în Statele Unite ale Americii pentru Iowa Community College și Bridgeport Purple Knights, alături de care a și câștigat un titlu de campioană.
După această experiență, a început sa joace la nivel profesionist semnând cu echipe din Franța, Germania, Portugalia si Albania. Nara vorbește fluent portugheza, engleza, franceza și spaniola.

"Sunt fericită să pot juca în Superliga României. Sunt pentru prima dată în această țară și am fost bine primită de colege și staff. Sunt nerăbdătoare să ajut echipa în partea a doua a sezonului și sper să câștigăm cât mai multe meciuri și să terminăm în forță. Avem o echipa bună cu jucătoare de vârste diferite cu experiențe diferite care pot lucra împreună pentru a forma un grup puternic",
spune Nara Estefania da Costa.
Nara a înscris deja un gol pentru Banat Girls Comloșu Mare, în amicalul cu Ujpest Budapesta, câștigat de timișence cu 4-3.

Alte subiecte :

Citește și :