Un fotbalist din Banat a ajuns în curtea lui Galatasaray

208

Internaționalul român Iasmin Latovlevici a devenit jucătorul echipei Galatasaray Istanbul, care l-a achiziționat pe fostul fundaș al lui Poli Timișoara în schimbul sumei de 550.000 de euro.

Fundașul bănățean a reușit cel mai important transfer al carierei. Latovlevici este oficial de vineri jucătorul lui Galatasaray Istanbul, unul dintre cele mai mari și importante cluburi din Turcia. Jucătorul născut la Moldova Nouă s-a transferat de la formația Karabukspor, la care acesta a evoluat în sezonul trecut, la Galtasaray pentru 550.000 de euro. Latovlevici a semnat un contract valabil un singur sezon cu opțiune de prelungire pentru un salariu 750.000 de euro, plus un bonus de 4.000 de euro pentru fiecare punct câștigat de echipă, dar și o primă de 180.000 de euro pentru câștigarea titlului de campioană a Turciei.

”Sunt foarte bucuros și nu-mi găsesc cuvintele pentru a descrie ceea ce simt acum. Pot doar să pun că visurile mele au devenit acum realitate. Am fost incredibil de fericit atunci când a venit propunerea de transfer și vreau să-i mulțumesc foarte mult antrenorului Igor Tudor, care m-a dorit. Știu la ceea ce să mă aștept, deoarece am venit la un club mare. Mă voi concentra pe deplin asupra muncii mele pentru a răspunde acestor așteptări”, a declarat Latovlevici pentru site-ul oficial al clubului.

Jucătorul de 31 de ani devine al 2-lea bănățean care ajunge la Galatasaray, după Iosif Rotariu. Roti a deschis calea multor români la trupa din Istanbul și ne referim aici în special la Gheorghe Hagi, Gică Popescu sau Adrian Ilie sau la antrenorul Mircea Lucescu.

Iasmin Latovlevici și-a început cariera la Poli Timișoara, evoluând însă sub formă de împrumut pentru CFR Timișoara și Gloria Bistrița. În 1 iulie 2010 a plecat la Steaua pentru 600.000 de euro unde a cucerit trei titluri de campion al României două Cupe și o Supercupă a României, precum și o Cupă a Ligii. În 2015 a plecat gratis la Genclerbirligi, iar un an mai târziu a ajuns la Karabukspor.

Latovlevici este al treilea timișorean implicat într-un transfer important în acest început de septembrie. Portarul Costel Pantilimon a fost împrumutat de Watford la Deportivo La Coruna unde speră să prindă primul 11; la fel mijlocașul Dorin Rotariu a ajuns tot împrumut la Mouscron pentru că FC Bruges nu prea îl folosea.

LĂSAȚI UN MESAJ