Un fost șef de Poliție care a agresat o minoră în sediu, promovat de PNL pe listele de consilieri locali! VIDEO

231

După imensul scandal iscat de bătaia aplicată unei minore în sediul Poliţiei de către comisarul Cezar Filip, comisarul s-a decis să candideze la Consiliul Local Piatra Neamţ.

Surpriză în mediul politic din Neamţ, unul agitat înainte de scrutinul din septembrie, candidaţi „unu’ şi unu’“ anunţându-şi prezenţa pe listele partidelor întru „bunăstarea“ concitadinilor care le vor da girul pentru reprezentarea intereselor în vitorul legislativ local.

Printre ei este şi fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ, comisarul şef Cezar Filip, condamnat pentru că, într-un acces de furie necontrolată, a lovit o minoră în sediul instuţiei.

Ofiţer, care a fost acuzat de purtare abuzivă şi alterarea integrităţii datelor informatice, este candidat la Consiliul Local Piatra Neamţ, din partea Partidului Naţional Liberal.   Contestatarii spun că desemnarea ex-poliţistului pe locul 6, unul eligibil, se datorează relaţiei cordiale pe care o are cu Mugur Cozmanciuc, deputat şi preşedintele PNL Neamţ, care e şi el implicat la viitoarele alegeri, parlamentarul încercând să-l detroneze pe Ionel Arsene din fruntea CJ Neamţ.

Dacă Cezar Flip va ajunge consilier local la Piatra Neamţ urmează a se vedea după scrutinul de pe 27 septembrie, dar de certidudine este faptul că el are notorietate în Piatra Neamţ, chiar dacă a fost protagonistul principal al incidentului cu minora agresată.

După apariţia, pe YouTube, a filmuleţului cu bătaia aplicată adolescentei, ea făcând parte dintr-o gaşcă de minori fără adăpost ce jefuia bătrâni, opinia publică nemţeană a fost, covârşitor, în favoarea poliţistului, susţinându-se că o astfel de corecţie e, uneori, necesară.

Procesele care au urmat după bătaia din sediul Poliţiei Piatra Neamţ s-au terminat în aprilie 2020, când instanţa de la Curtea de Apel Bacău a pronunţat o sentinţă definivă.

„Fapta nu e prevăzută de legea penală“  Scandalul izbucnit după postarea pe YouTube a dus la demiterea lui Cezar Filip, trimiterea în judecată şi condamnarea fără executare pentru purtare abuzivă. În aces caz a mai fost judecat şi un alt poliţist, comisarul şef Relu Baciu, pe care DIICOT l-a acuzat de transfer neautorizat de date informatice, fiind bănuit că el ar fi copiat filmuleţul de pe camerele de luat vederi de la Poliţia Piatra Neamţ.

Video aici:
https://www.youtube.com/watch?v=EVz6vnRti_g&feature=emb_title  

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ