Un fost primar din Banat, eliberat condiționat din închisoare

645

Prins în flagrant în timp ce lua șpagă de reprezentantul Elis Pavaje, Stelian Tăune și condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită, fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu a fost liberat condiționat din închisoare.

Acesta făcuse o cerere în acest sens către Judecătoria Timișoara, care a decis eliberarea fostului edil, dar DNA – Serviciul Teritorial Timișoara a contestat sentința. Astăzi Tribunalul Timiș a respins contestația și a dispus liberarea condiționată a fostului edil.

Procurorii DNA l-au cercetat pe Mihai Stepanescu pentru pretinderea și primirea de bani și servicii în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, de la inculpatul Stelian Tăune, pentru ”a-și exercita în mod necorespunzător atribuțiile funcției de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urma. Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrari.

De asemenea, se spunea în rechizitoriu, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor dale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare a unui pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa, la Timișoara. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, a fost de 214.954 lei.”

Citește și: Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a primit trei ani cu executare dar hotărârea Tribunalului nu e definitivă

Curtea de Apel Timişoara menţine condamnarea la trei ani cu executare pentru Mihai Stepanescu,…

Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, s-a întors la Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ