Un fost parlamentar cere despăgubiri de 6,5 milioane de lei statului român. Care este motivul

352

Fostul parlamentar liberal de Hunedoara și șef al ASF, Dan Radu Rușanu, cere despăgubiri de 6,5 milioane lei de la statul român după ce a fost arestat preventiv și într-un final a fost achitat definitiv, scrie hunedoaralibera.ro.

Rușanu a fost arestat preventiv 4 luni, apoi 3 luni a stat în arest la domiciliu, iar mai apoi mai 11 luni în control judiciar.

Acesta a făcut anunțul vineri seară la B1 TV.

Dan Radu Rușanu a fost trimis în judecată în anul 2014 în dosarul Carpatica fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, influențarea declarațiilor (11 infracțiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

Judecătorii au constatat că fapta nu există și l-au achitat atât pe fond, cât și în apel pe Rușanu.

Acesta a fost de 4 ori parlamentar de Hunedoara, câștigând 3 mandate de deputat și unul de senator. În 2013 a demisionat din Parlament și a devenit președinte ASF. El a scris și o carte – Mai sunt judecători la Berlin – în care a povestit despre arestarea sa în acest dosar.

foto: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ