Un fost celebru atacant al lui Atletico Madrid si-a pus capăt zilelor. A jucat împotriva lui Poli Timișoara, în cupele europene

145

Fostul internațional austriac Gerhard Rodax (57 de ani) a trecut la cele veșnice, miercuri, anunță presa internațională.

Din primele cercetări, se pare că fostul atacant al celor de la Admira Wacker, Atletico Madrid și Rapid Viena, și-ar fi pus capăt zilelor, după o lungă și dureroasă luptă cu o boală gravă.

Gerhard Rodax s-a ”stins” din viață la 57 de ani

Acesta ar fi ales să se arunce în fața unui tren, pe fondul unei depresii acute, iar medicii nu i-au mai putut salva viața, conform ”The Sun”.

Gerhard Rodax avea 20 de meciuri pentru național Austriei, pentru care marcase și trei goluri (cu Malta, Spania și SUA).

A marcat în ultima victorie a Austriei la Cupa Mondială, scor 2-1, contra Statelor Unite ale Americii, în 1990.

În vara anului 1990, Atletico Madrid plătea celor de la Admira Wacker 2,4 milioane de euro în schimbul lui Gerhard Rodax și era marele pariu al lui Jesus Gil, fostul conducător al echipei.

Din păcate, nu avea să se adapteze, iar după un an și jumătate se întorcea în Austria, la Rapid Viena.

La Atletico, Rodax a strâns 32 de meciuri și a marcat 10 goluri.

A jucat contra lui Poli Timișoara, în sezonul 1990/1991

Gerhard Rodax a fost titular și integralist pentru Atletico în ambele partide pe care madrilenii le-au disputat contra celor de la Poli Timișoara, în Cupa UEFA.

În tur, Poli Timișoara s-a impus cu 2-0, pe ”Dan Păltinișanu”, iar la Madrid s-a impus Atletico cu 1-0. Românii au avansat, atunci, în turul doi al Cupei UEFA.

LĂSAȚI UN MESAJ