Un fast-food și o patiserie sunt bune de plată

58

Inspectorii de la Protectia Consumatorului se arată indignați și consideră total inacceptabil ce au găsit la o patiserie din județ (la Parța) și un la un fast-food din Timișoara (din Calea Șagului).
Abaterile constatate la patiserie au fost multiple:
– Toată materia prima, cu excepția umpluturilor, este păstrată neconform, nerespectând condițiile de depozitare înscrise de producător.
– Spațiile de producție și de vânzare neconforme, cu pereți si tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltrații, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsa și deteriorat.
-Spațiile pentru frig necurățate, neigienizate, care nu asigura temperatura de depozitare, termometrele utilajelor indicând 14 respectiv 20 grade Celsius.
– Cuptorul necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă.
– Tăvile de coacere necurățate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte.
– Prezența în depozit a cablurilor electrice suspendate. – Depozitul și spațiul de producție cu prezență in număr mare a muștelor, furnicilor.
– Produse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii continuți și nu exista nici o mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora.

Cât despre abaterile de la fast-food și aici există o lungă listă de lipsuri:
– Materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare .
– Materii prime având modificată starea termică.
– Spațiul dedicat alimentației publice neigenizat, cu insecte vii și moarte.
Au fost aplicate și sancțiuni pentru toate cele găsite:

Patiserie: două amenzi în valoare totală 20000 lei, un avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.
Fast-Food: o amendă de 20000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor.

La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ