Un eveniment de street-art unic în Timișoara sâmbătă, în centrul oraşului

401

Timişoara-Capitala Tineretului din România vă invită sâmbătă, 17 septembrie, la CheckART– un eveniment de street art unic în Timişoara, sub forma unui spectacol de pantomimă, muzică, magie, teatru şi pictura 2D, în care actul artistic va fi interpretat de mimi, bufoni, statui vivante, și statui care levitează. Aproximativ 30 de personaje vor performa în Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii. O parte dintre interpreţi sunt tineri artişti (studenţi şi elevi la şcoli de profil), iar o parte vor marca atunci prima lor evoluţie artistică. Printre artiştii care vor fi prezenţi se numără şi 5 copii de la Centrul de Plasament din Timişoara.

Prima parte va începe sâmbătă la ora 15:00, sub forma unei galerii de artă cu influenţe asiatice. În Piaţa Unirii, pe muzica lui Antonio Vivaldi, 4 statui vivante interactive vor interpreta rolurile Anotimpurilor, iar 3 statui vor levita timp de două ore şi jumătate. Pentru prima data în ţara noastră, printr-un număr extraordinar de magie, coordonată de magicianul Lorenzo Cristian, timişorenii vor putea admira o statuie dublă care levitează. O altă noutate pentru România este că printr-o tehnică de pictură 2 D, mai multe persoane vor fi pictate şi vor ieşi din tablouri, oferind efecte vizuale deosebite.

A doua parte va începe la ora 17:30, sub formă de artă teatrală și scene care aduc în prim plan iubirea. Pe ritmuri de muzică franţuzească, atmosfera din cele două pieţe va deveni mult mai dinamică, publicul va interacţiona cu personajele. În Piaţa Libertăţii, 3 cupluri de mimi vor interpreta poveşti de dragoste cu năbădăi , iar 3 bufoni vor interacţiona cu oamenii şi îi vor introduce pe spectatori în atmosfera de spectacol.

Încheierea va fi marcată de lansarea unor lampioane în Piaţa Unirii, în timp ce personajele vor defila într-o paradă.

”CheckART este o acţiune organizată de tineri, în cadrul Timişoara – Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara, şi se încadrează în demersul nostru de încurajare a ideilor tinerilor. Până în mai 2017, orice tânăr cu idei de tranformare a oraşului poate fi susţinut de noi”, declară Simona Herczeg, cordonator Timișoara – Capitala Tineretului din România.

checkart-2

LĂSAȚI UN MESAJ