Un edil refuză să cedeze un hotel pentru izolarea persoanelor aflate în carantină: Mâine te trezeşti cu trei strănutători şi toți vor ocoli zona

181

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, marţi, că nu va ceda hotelul solicitat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş pentru izolarea persoanelor aflate în carantină ca măsură de prevenţie a coronavirusului COVID-19, pe considerentul că spitalele sunt cele care deţin infrastructura necesară, şi nu primăriile.

„Rog medicii să îşi vadă de treabă, carantina şi tot ce vor să facă, să facă în spitale, unde au servicii şi toată infrastructura creată”, a transmis Dorin Florea.

„Mă trezesc cu o adresă să pun la dispoziţie clădiri. Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum? Dacă ar fi Orwell, ar face nişte nuvele extraordinare, de la gripa aviară, pesta porcină şi gripa umană. E o problemă care trebuie tratată cu multă decenţă, educaţie, nu cu isterii. Mâine te trezeşti cu trei strănutători şi târgumureşenii vor ocoli zona şi nu vom mai merge în clădirea respectivă (…) O gripă şi o afecţiune pulmonară necesită curăţenie, aer şi oxigen, lucruri pe care nu le pot asigura de la primărie.

E un semnal pentru DSP şi pentru directorul spitalului, în caz de ceva avem două spitale de boli infecţioase şi se dă o categorie de saloane cu circuit închis care să fie gestionate cu oxigen şi cu tot ce e nevoie, nu să pună primarul la dispoziţie Casa Eminescu”, a declarat Dorin Florea, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Primarul Dorin Florea, medic de profesie, spune că oamenii trebuie să rămână calmi şi să respecte regulile de igienă, iar politicienii să lasă psihoza deoparte.

LĂSAȚI UN MESAJ