Un dirijor timișorean, laureat al premiilor Grammy

82

Dirijorul Cristian Măcelaru, orginar din Timișoara, figurează pe lista laureaţilor celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy.

Cristian Măcelaru spune că faptul că încă un român este recompensat cu această distincţie dovedeşte că există valori culturale care să fie exemple pentru generaţia tânără.

„Cum nu sunt singurul român care a obţinut acest premiu, mă bucur că au mai existat şi alţi români care au mai primit această distincţie, ceea ce e dovada faptului că există valori culturale cu care ne putem mândri şi care să fie exemple pentru o generaţie tânără care se întreabă unde-şi vor găsi ei locul în societatea globală a secolului XXI. Şi acesta este motivul pentru care mă bucur că un român a câştigat încă o dată premiul”, a declarat Cristian Măcelaru pentru Agerpres.

Violonista scoţiană Nicola Benedetti, dirijorul român Cristian Măcelaru şi Orchestra Simfonică din Philadelphia au fost distinşi cu Premiul Grammy la categoria ‘Cea mai bună interpretare instrumentală solo’ pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis – Concertul în re major pentru vioară şi orchestră şi Suita pentru vioară – înregistrat la casa Decca.

Măcelaru este al doilea dirijor român premiat cu Grammy, după maestrul Christian Badea, care a fost recompensat cu preţioasa această distincţie în anul 1985.

LĂSAȚI UN MESAJ