Un cuplu de englezi a facut avere din importul de maidanezi din România

138

Paul Fairbrother, 50 de ani, şi soţia lui, Jodie Fairbrother, 40 de ani, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, după ce au făcut avere din importul de maidanezi din România.

Ancheta a stabilit că cei doi locuitori din Grimsby au importat peste 4.600 de maidanezi din România şi i-au vândut drept animale de companie în Marea Britanie.

Englezii importau maidanezi din România şi îi vindeau drept animale de companie
Asta în ciuda faptului că, conform Daily Mail, mulţi dintre câinii comercializaţi erau purtători de boli care puteau fi transmise foarte uşor la oameni.

În ciuda acestor aspecte, anchetatorii nu au putut decât să-i găsească vinovaţi de comiterea unor infracţiuni de cruzime împotriva animalelor.

Jodie a fost condamnată la trei luni şi jumătate de închisoare cu suspendare, iar soţul ei a luat trei luni de închisoare cu suspendare. Cei doi se vor afla sub o perioadă de supraveghere de un an, iar timp de cinci ani nu mai au voie să deţină animale de companie.

În plus, cei doi trebuie să achite amenzi de câte 615 lire sterline.

Anchetatorii au fost oripilaţi de scenele găsite la domiciliul celor doi. Au fost recuperaţi 146 de câini, dar şi 16 pisici, animalele fiind ţinute în condiţii greu de imaginat.

Câinii şi pisicile trăiau în cuşti extrem de înghesuite şi nu aveau acces la apă sau mâncare.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ