Un cunoscut om de afaceri din Timişoara îl dă în judecată pe Dominic Fritz. De la ce a pornit totul

  201

  Dan Dinu, patronul restaurantului în care consilierul USR Ana Munteanu a descins cu jandarmii în timpul carantinei Timişoarei, a anunţat că îl dă în judecată pe primarul Dominic Fritz după ce un alt local pe care firma sa îl deţine, într-un spaţiu închiriat de la primărie, a fost închis pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

  Omul de afaceri Dan Dinu, care deţine Hotelul Del Corso, în restaurantul căruia consilierul USR PLUS Ana Munteanu a descins cu jandarmii, colegi de partid pe post de clienţi, pentru a demonstra că restaurantul nu respectă regulile impuse de pandemie, deţine şi un local în Piaţa 700, într-un spaţiu închiriat de la Primăria Timişoara.

  Recent, primarul Dominic Fritz a dispus închiderea localului din Piaţa 700 deţinut de Dan Dinu pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe pagina sa de Facebook, Dan Dinu a arătat că măsura suspendării activităţii a fost dispusă „ca urmare a tulburării liniştii publice după ora 22.00 prin programul de muzică tradiţional românească”. „Normele legale oferă această posibilitate doar în situaţia în care abaterea s-ar fi repetat, însă societatea noastră a fost sancţionată doar o singură dată.

  Menţionăm că am atacat aceast act în instanţă, solicitând şi recuperarea prejudiciului suportat de societate în urma acestei acţiuni, prejudiciu ce dorim a fi recuperat din patrimoniul personal al domnului Dominic Samuel Fritz, ca şi persoană responsabilă cu emiterea acestui act. Pe această cale îi solicităm domnului Primar să îşi asume în mod public suportarea acestui prejudiciu, fără implicarea bugetului local”, a anunţat Dan Dinu, pe Facebook.

  Reacţia edilului, tot pe Facebook

  „Poliţia locală a primit o mulţime de sesizări de la voi pentru tulburarea liniştii publice de către trei localuri din centru, a intervenit, a dat amenzi repetate, iar ultima sancţiune posibilă legal a fost suspendarea timp de două săptămâni a activităţii. Am dat curs, conform legii, acestei solicitări venită din partea Poliţiei Locale pentru cele 3 localuri”, a scris Fritz, pe Facebook.

  Edilul a mai arătat că „puterea de presiune a unor oameni de afaceri asupra fostei administraţii a fost mare, li s-a permis să încalce legea, când altora li s-a impus respectarea regulilor”.

  „Or, acum regulile sunt aceleaşi pentru toţi, vor fi aplicate indiferent câtă presiune publică şi politică vor pune pe primărie sau pe Poliţia Locală. Şi asta este greu de acceptat pentru cei care care au fost, ani la rândul, deasupra legii. S-a terminat cu favoritismele, regulile se aplică tuturor atunci când legea este încălcată în Timişoara”, a mai adăugat Dominic Fritz.

  sursa – adevarul.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ