Un Crăciun mai frumos pentru 550 de copii sărmani și bolnavi de cancer

211

550 de copii din centrele United Way din Timișoara se vor bucura de un Crăciun special în urma campaniile de strângere de fonduri „O floare de colț pentru un prânz cald” și „Balul Vienez de la Timișoara”, ediția a V-a, organizate de Fundația Hațegan în această toamnă.

Astfel, 278 de copii provenind din familii sărace, 162 de copii bolnavi de cancer și 110 tineri neintegrați social vor primi mâncare gătită și cadouri cu ocazia sărbătorilor, puse la dispoziție datorită celor 45.000 lei strânși prin cele două proiecte caritabile. Această acțiune va continua și anul viitor întrucât Fundația Hațegan va dubla această sumă către United Way, astfel ca donația finală va acoperi jumătate din necesarul de hrană și rechizite pentru copiii din centrele United Way din Timișoara pe tot parcursul anului 2017.

În seara de 25 noiembrie a avut loc cea de-a V-a ediție a Balului Vienez de la Timișoara, un eveniment cultural în scop caritabil care a devenit o tradiție în orașul nostru. Evenimentul a fost precedat de o campanie de strângere de  fonduri la nivelul comunității, „O floare de colț pentru prânz” care s-a desfășurat timp de cinci săptămâni. Beneficiind de colaborarea a 25 de instituții și companii locale, prin această campanie s-au putut achiziționa broșe la prețul de 10 lei, cost care asigură un prânz cald unui copil defavorizat.

Ada Gabor, manager Fundația United Way Romania, Filiala Timișoara, a declarat: „De cinci ani, copii din centrele United Way Timișoara nu au grija zilei de mâine mulțumită generozității organizatorilor și partenerilor Balul Vienez de la Timișoara și campania „O floare de colț pentru un prânz cald”. Ne bucurăm să vedem că generozitatea se răspândește tot mai mult în comunitatea noastră. Mulțumim tuturor celor care au ales sa fie alături de noi, mulțumim Fundației Hațegan și le dorim Sărbători fericite și la multe schimbări în bine în anul care vine!”

Avocatul Ioana Hațegan, președintele Balului Vienez de la Timișoara, a declarat: „Prin cele două inițiative, Fundația Hațegan dorește să formeze o comunitate a oamenilor generoși care crește de la an la an. Deși noi suntem organizatorii celor două campanii de strângere de fonduri, acestea nu ar fi posibile fără sprijinul și implicarea a multor companii și instituții locale. Astfel, în campania „O floare de colt pentru un prânz cald” am avut peste 25 de parteneri care s-au implicat, în timp ce Balul Vienez a fost posibil datorită celor peste 30 de companii care si-au oferit parte din servicii pentru susținerea acestui scop caritabil. Mulțumim pentru deschiderea și implicarea lor în a dărui unor copii un trai mai decent.”

Ca în fiecare an, Balul Vienez de la Timișoara a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, și cu recunoașterea la nivel internațional a Primăriei din Viena. Astfel, printre invitații speciali din mediul diplomatic, politic și economic, anul acesta s-au numărat Ambasadorul Austriei în România, Excelența Sa, Dl Gerhard REIWEGER care este și Președintele Comitetului de onoare al Balului Vienez de la Timișoara, Ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa, Dl Werner Hans Lauk, 18 oameni de afaceri din Budapesta printre care Președintele DWC Ungaria, Dr. Arne Gobert.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ