Un club celebru și alte stabilimente din clădiri centrale ale Timișoarei ,,prinse în offside!” Ce se va întâmpla cu ele.

613

Șapte din cele opt cinematografe timişorene au trecut, de puţin timp, în custodia Primăriei  Timişoara.

Unele dintre ele arată deplorabil, reprezentând adevărate focare de infecţie, ele fiind, până de curand, foste ,,dormitoare” pentru oameni ai străzii. Este cazul fostului Cinema Dacia, de pildă. În multe dintre aceste locații, se regăsesc spații închiriate unor diverse firme, cum este cazul Cinematografului Timişunde ,,domiciliază” faimosul Club 30, care, potrivit primarului Robu, ar funcționa ilegal în clădirea respectivă. 

30118347_2184043271612257_912188808_n

Acesta mai spune  funcţionarea respectivului club, dar și a altoraîn alte foste cinematografe, se petrece de pe vremea mandatului lui Gheorghe Ciuhandu. 

     Potrivit celor declarate de actualul primar, mulţi dintre patronii acestor cluburi practică servicii neautorizatefără vreun contract de încheiere, şi fără să plătească vreun impozit primăriei. 

În mai multe rânduri a fost înştiinţată Poliţia Locală, s-a cerut evacuarea lorînsă poliţia nu poate să dea decât amenzichiar dacă activităţile comercianților sunt abuzive.

Cel mai degradat stabilimentunde va trebui reconstruit totul de la zeroeste Cinema Dacia, al cărui spațiu trebuie eliberat de mizeriile depozitate în interior şi igenizat ca la carte. 

    Dacă se va reuşi eliberarea spaţiilor ocupateunele abuzivaltele la mica înţelegere, Primăria Timișoara întentionează ca, în cel mult două luni de zile, cinematorgrafele Timiş, Dacia, Arta şi Victoria   fie dotate cu aparatură şi  funcţioneze sub forma unor cinemateci. 

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ