Un cinematograf din vestul ţării va fi renovat, fiind singurul din judeţ cu aparatură 3D Sony 4K

491

Singurul cinematograf care a mai rămas în stare de funcţionare după 1990 în municipiul de la poalele cetăţii, Deva, este Cinematograful Patria.

După 1990, ca să nu dispară, fiind singurul într-un municipiu de 70.000 de locuitori (acum sunt mai puţini), s-au încercat toate tertipurile pentru a rămâne în viaţă. Cel care s-a zbătut e unul dintre operatorii acelor timpuri dar şi al celor actuale, Traian Ilincari, care a devenit mandatar, împreună cu soţia.

În tot acest timp cinematograful nu a suferit nici o transformare, doar mici reparaţii şi îmbunătăţiri în aparatură, în prezent fiind cinematograful cu cea mai modernă aparatură digitală 3D Sony 4K din județ şi centrală proprie pe gaz.

După insistenţe în repetate rânduri faţă de RADET, în sfârşit a obţinut şi banii necesari unei renovări mai ample, faţada, intrarea şi holurile, valoare investiţiei ridicându-se la 500.000 lei.

Din aceşti bani se va amenaja şi un bufet occidental, de unde cinefilii își vor putea cumpăra popcorn, chips-uri, suc, apă, cafea.

“Va fi refăcută fațada, vor fi montate pe ea proiectoare cu leduri, holurile de la intrare vor fi zugrăvite, va exista un bufet occidental la intrarea în sala de cinema care va conține șase tipuri de popcorn, apă, sucuri etc”, a spus Ilincari.

Cinematograful de la Deva este singurul din judeţ care a beneficiat până acum de fonduri de la RADET – România Film pentru renovare.

LĂSAȚI UN MESAJ