Un centru de cercetare militară din Rusia a dezvăluit ceea ce pare a fi prototipul generației următoare de costume de luptă-VIDEO

345

S-ar putea să semene cu un Stormtrooper din Star Wars, dar acesta este prototipul unui costum de luptă pe care Rusia speră că îl va oferi soldaților săi pe câmpurile de luptă ale viitorului, pentru a le oferi un avantaj major împotriva inamicilor, scrie Daily Mail într-un articol de pe pagina sa electronică.

Echipamentul de înaltă tehnologie include un exoschelet cu un strat exterior, conceput pentru a spori puterea și rezistența, completat de o armură mai eficientă pentru a proteja purtătorul de gloanțe. Kitul este complet negru și are în componență și o cască în stil Stormtrooper din celebrul film american Star Wars, cu o vizieră din sticlă fumurie și o mini-lanternă cu un spot luminos puternic atașată în lateral.

Costumul a fost prezentat joi la deschiderea în #Rusia a celei mai mari expoziții de tehnologii de ultimă generație a Universității Naționale de Știință și Tehnologie (MISIS) din Moscova. Acesta a fost dezvoltat într-un institut specializat în componente pentru mașinile de mare precizie, un mare proiectant de arme rusești și un furnizor principal de echipamente militare. Oleg Chikarev, un responsabil de rang înalt din acest institut, a declarat că se lucrează la un nou concept al costumului de luptă al viitorului care se speră să fie fezabil în câțiva ani. În proiect sunt angrenate și alte firme high-tech care vor ajuta militarii ruși cu aceste echipamente să ducă la bun sfârșit misiunile din teatrele de război.

#Armata este pregătită să facă astfel față provocărilor viitorului în ceea ce privește tehnica militară, ținând cont că marile puteri militare ale lumii investesc în programe sofisticate de înzestrare și dezvoltare a armamentelor de ultimă generație, care vor include exoschelete și roboți de luptă.

sursa: ro.blastingnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ