Un celebru SPA își deschide porțile pentru bănățeni

1478

În urmă cu câteva zile, primarul de la Mako, Farkas Éva Erzsébet a susținut într-o conferință de presă că piscinele termale care formează spa-ul se vor deschide treptat, în următoarele săptămâni.

Prima oară vor fi disponibile serviciile de tratament. Cel mai probabil, la jumătatea lunii mai, toate bazinele și serviciile vor fi disponibile.

Conducerea spa-ului a anunțat că în prima sau a două săptămâna se decide și în ce măsură va fi permis accesul cetățenilor străini la spa.

În acest moment un decret al guvernului de la Budapesta stabilește că accesul în incinta bazei de agrement se va face imediat după deschidere, doar în baza “buletinului de siguranță”, corespondentul adeverinței de vaccinare în România.

Autoritățile maghiare vor stabili clar condițiile de acces pentru cetățenii străini, dar și pentru copii, în următoarele zile.

Din nefericire, din cauza problemelor tehnice ștrandul din Lugoj nu poate fi deschis în acest an, astfel că lugojenii vor trebui să aleagă alte orașe pentru agrement.

Mako rămâne una dintre variante, mai ales că o decizie a autorităților din micuțul oraș din estul Ungariei prevede că locuitorii orașelor înfrățite beneficiază de reduceri de 10 % pentru accesul la piscine. Mako și Lugoj s-au înfrățit în urmă cu cinci ani.

Sursa: lugojinfo.ro