24.4 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

Un celebru castel din vestul țării poate deveni ,,marcă a patrimoniului european”

Castelul Corvinilor şi-a depus candidatura pentru titlul de ‘Marcă a patrimoniului european’. Este vorba de o distincţie care se acordă doar o dată la doi ani la nivel european şi doar pentru un singur sit dintr-o ţară membră a Uniunii Europene.

Potrivit Primăriei Hunedoara, la începutul lunii martie, Institutul Naţional al Patrimoniului va desemna cel mult două obiective din ţară ce vor reprezenta apoi România la selecţia finală pentru acest titlu, ce va fi realizată de un juriu de specialişti aflat sub responsabilitatea Comisiei Europene.

‘Marca patrimoniului european’ este o iniţiativă menită să aducă în atenţia publicului şi, în special, a tinerilor valorile fundamentale europene, elementele comune de istorie, cultură şi patrimoniu cultural din Uniunea Europeană.

În România, titlul a mai fost deţinut doar de ‘Memorialul Sighet’ – din Sighetu Marmaţiei, în anul 2018.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Zeci de șoferi teribiliști „și-au găsit leacul” vineri noapte

Șoferii prinși băuți la volan, pe străzile din Timișoara s-au ales cu amenzi, dar și cu permisul suspendat. În urma raziilor din trafic,  30 de...

Aglomerație în vămi cu prilejul minivacanței de Rusalii. Cetățenii trebuie să se pregătească din timp

Cu ocazia mini-vacanței de Rusalii, polițiștii de frontieră se așteaptă la trafic intens în vămi. Aceștia atenționează cetățenii care vor să treacă granița să...

Citește și :