Un cartier din municipiul Petroşani este declarat zonă specială de siguranţă publică

29

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara a decis ca un cartier din municipiul Petroşani să fie declarat zonă specială de siguranţă publică, situaţie fără precedent pentru Valea Jiului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Hunedoara, în scopul prevenirii unor fapte antisociale, efective mărite de ordine publică, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au patrulat, la acest sfârşit de săptămână, în cartierul Colonie din Petroşani. Misiunea forţelor de ordine este aceea de a asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică specifice, în scopul prevenirii şi a combaterii faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a prevenirii furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Măsura a fost instituită pe o perioadă nedeterminată, forţele de intervenţie fiind alocate în teren, în funcţie de situaţia operativă, se mai arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ