Un Campionat European în parcurile timișorene! Ultramaratoniștii europeni vin la Timișoara pentru cursa de 24 de ore

84

Timișoara va găzdui în premieră un Campionat European de atletism. În perioada 26-27 mai, urbea bănățeană îi așteaptă pe cei mai importanți ultramaratoniști ai continentului pentru cursa de 24 de ore.

Primăvara anului 2018 aduce un eveniment de marcă pentru sportul timișorean; organizarea unui Campionatul European de alergare pe durata a 24 de ore. O competiție ajunsă în premieră în țara noastră, care însă prinde tot mai mult în Europa și în lume. Dovadă că întrecerea din luna mai este ediția cu numărul 22 a Campionatului European.

Anunțul a fost făcut de Federația Română de Atletism, principalul organizator al competiției ce va avea loc între 26 și 27 mai. ”Organizarea acestui campionat ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă să demonstrăm că în România se pot organiza cu succes competiţii de anvergură europeană. Pentru noi este o mare onoare ca în 105 ani de existenţă a Federației să organizăm primul Campionat European de ultramaraton din România.

Există o piaţă foarte mare de ultraatleţi în Europa şi acest gen de concursul sunt într-o dezvoltare fantastică în Europa şi nu numai. Şi ţara noastră s-a înscris în această tendinţă mondială, chiar la Timişoara fiind organizate astfel de competiţii, inclusiv anul trecut, când s-a disputat un concurs pe 48 de ore”, a declarat președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

Europeanul de alergare pe 24 de ore este un concurs la care vor participa peste 200 de sportivi, din toate țările europene. Acest gen de întrecere presupune parcurgerea unei distanţe cât mai mari în decursul celor 24 de ore de alergare. Această disciplină s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și sportivii trec încet de la un statut de amator la cel de profesioniști.

Timișoara a devenit în ultimii ani au veritabil centru românesc al acestor curse pentru că a organizat concursurile S24H atât în 2016 și 2017. Iar în luna septembrie a acestui an va avea loc ediția a treia a concursului tot pe aleile din Parcul Copiilor.

”Am fost investiți cu încrederea Asociației Internaționale de Ultraatletism (IAU). România are acum oportunitatea de a arăta că poate face lucrurile la un standard foarte ridicat și poate sta mândră la masă cu oricare altă țară europeană. Este o ocazie excelentă să ne unim forțele. Când mai multe inimi bat pentru aceeași viziune, rezultatul nu are cum să fie altcumva decât impresionant” a declarat Diana Amza, managerul competiţiei timișorene S24H. De altfel Diana Amza a și fost numită președintele Comitetului de organizare al competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ