Un bulevard din Timişoara va purta numele de Mihai I al României

196

După trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I al României, primarul Timişoarei, Nicolae Robu i-a invitat pe timișoreni, pe Facebook, să aleagă o modalitate de a omagia amintirea celui care a fost, Regele Mihai I al României. Astfel, primarul Nicolae Robu s-a gândit să redenumească un bulevard circulat din oraș pentru ca acesta să poarte numele Regelui Mihai I, postând pe Facebook, 8 variante, la care timişorenii trebuiau să voteze, fiind aleasă varinata cu cele mai multe voturi. Aşa se face ca dintr-un număr de 1.079 de respondenți, cu un procent de 48% s-a ales varianta redenumirii străzii dintre Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” până la Piața Mărăști.

Au existat chiar şi legături destul de strânse Majestatea sa Regele Mihai I, şi municipiul Timişoara, una dintre ele fiind şi înfiinţarea unui institute ce îi poartă numele, printr-un ordin regal, în 1945, fiind vorba de Facultatea de Agronomie, “30 iulie 1945 – promulgarea de către Regele Mihai I al României a Legii 617 pentru înfiinţarea Facultăţii de Agronomie, în cadrul Politehnicii din Timişoara, (Monitorul Oficial, 1 august 1945)”. iar în 2010 a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Politehnicii Timișoara. De asemenea, Majestatea Sa a fost numit Cetățean de Onoare al orașului.

Propunerea lui Robu ca această porţiune de boulevard să poarte numele Majestăţii sale, Regele Mihai I al României, va fi discutată şi dezbătută în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Autor: Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ