Un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat de urgență! Locuitorii au simțit un miros înțepător pe scara blocului, în urma dezinsecției efectuate acolo

194
UPDATE: În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial unde s-a efectuat dezinsecția. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecției, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10.  În continuare se lucrează pentru ventilarea spațiilor, urmând a se efectua alte măsurători.
70 de persoane dintr-un bloc de pe Calea Șagului din Timișoara au fost evacuate, marți seară, după ce pompierii au fost anunțați că în scara blocului se simte un miros înțepător.
Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unități de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, primăria municipiului Timișoara și ISU Timiș.
Potrivit ISU Timiș, incidentul a fost anunțat puțin înainte de ora 21.00, prin apel la 112. Apelantul anunța că în scara unui bloc de pe Calea Șagului se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente. De asemenea, apelantul a spus că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului (în spațiul unei societăți comerciale).
La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Din primele informații, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Conform sursei citate, s-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. În total au fost evacuate 70 de persoane (58 de adulți și 12 minori).

Sursa: romania24.ro

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat cu puține clipe în urmă că un bloc de locuințe de pe Calea Șagului a fost evacuat de urgență.
Exista riscul să se repete tragedia din 2019, când mai mulți locatari ai unui bloc din Timișoara au murit ca urmare a efectelor dezinsecției efectuate de o firmă locală. Iată postarea primarului :
”În această seară, locuitorii unui bloc de pe Calea Șagului au simțit un miros înțepător. Cu câteva ore înainte, la parterul blocului a fost făcută o dezinsecție.
Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.
Eu mă întorc mâine dimineața de la București, viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte.”