Un bătrân imobilizat la pat ucis fără milă în vestul țării

420

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Arad a fost reţinut marţi seara, fiind suspectat că şi-a ucis în bătaie fostul socru, de 64 de ani, conform unor surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Bărbatul avea grijă de bătrân la rugămintea fostei soţii, miercuri, acesta din urmă fiind programat să fie internat în spital.

În urma primelor cercetări s-a stabilit că marţi seară, cei doi au început să se certe, ginerele fiind într-o stare avansată de ebrietate, iar la un moment dat, l-ar fi luat la bătaie pe bătrân. Văzând că în urma loviturilor primite fostul său socru nu mai mişcă, bărbatul le-a sunat pe rudele acestuia, spunându-le că acesta a căzut din pat şi s-a lovit. Ajunse la apartament, rudele sexagenarului l-au găsit pe acesta fără suflare, motiv pentru care au sunat la telefonul unic de urgenţe 112. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a putut, însă, decât să constate decesul bărbatului.

Victima ar fi decedat în urma multiplelor răni cauzate de lovituri primite pe tot corpul cu o bucată de lemn, anchetatorii descoperind că a suferit şi un traumatism cranio cerebral deschis. Trupul neînsufleţit al victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Arad în vederea necropsiei.

„Am dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunea de omor şi efectuarea unei cercetări la faţa locului. Ajunşi în locuinţă am constatat că victima prezintă multiple leziuni pe tot corpul, iar în zona capului are un traumatism cranio-cerebral deschis. Continuăm urmărirea penală faţă de un suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, a declarat presei Pavel Palcu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Bărbatul de 41 de ani a fost condus la Parchet pentru audieri, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, au mai susţinut sursele citate. Se pare că acesta a fost deja reținut, dar propunerea de arestare preventivă nu a apărut încă pe sistemul ECRIS al Tribunalului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ