Un bărbat vindecat de COVID care a apelat la terapie hiperbară a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

153

Un bărbat vindecat de COVID care a apelat la terapie hiperbară de recuperare a ajuns aseară în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. El se internase pentru tratament la aceeaşi clinică privată din Caraş-Severin la care a mers şi solistul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, şi, la fel ca artistul, s-a simţit rău imediat după prima şedinţă.

A fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Aici, medicii au constatat leziuni ale plămânilor şi l-au transferat la Timişoara, unde a fost evaluat şi internat la terapie intensivă. Şeful Secţiei de pneumologie de la Spitalul de Boli infecţioase din Timişoara, Ovidiu Fira-Mladinescu, spune că nu există studii ştiinţifice privind terapia hiperbară în recuperarea după COVID.

„La mulţi post-COVID, încă ţesutul pulmonar este afectat. De aceea, acest tratament hiperbar trebuie foarte bine evaluat la cine să se administreze, şi aici nu am eu convingerea că această evaluare se face corespunzător. Noi nu am recomandat terapia hiperbarică, fiindcă nu avem argumente ştiinţifice şi noi nu putem face recomandări, ca medici, decât pentru terapii pentru care există argumente ştiinţifice acceptate la nivel de comunitate ştiinţifică internaţională”, explică medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ