Un bărbat din vestul țării a fugit de la locul unui accident provocat în Ungaria. Acum, este trimis după gratii

124

Un orădean care a provocat un accident soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor patru în Ungaria, în apropiere de Borş, iar apoi a fugit de la locul faptei, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare de instanţele maghiare. Bărbatul nu va fi, însă, extrădat. Curtea de Apel Oradea a decis să-şi ispăşească pedeapsa într-un penitenciar românesc.

Cazul priveşte un carambol produs în urmă cu 4 ani, pe un segment de drum neiluminat, cu trafic de intensitate medie, pe un carosabil umed între localităţile Berettyoujfalu şi Mezopeterd.

Șoferul român se îndrepta spre Artand şi a intrat în depăşirea unui autotren care circula în faţa sa, fără să se asigure, obligând un alt conducător auto care venea din sens opus, tot un cetățean român, să tragă pe acostamentul şoselei. La revenirea pe şosea, cel din urmă s-a izbit de o autoutilitară care se deplasa în aceeaşi direcţie cu maşina orădeanului, condusă tot de un român, şi care a derapat în şanţul lateral.

În urma autoutilitarei, din acelaşi sens, a venit apoi un alt autoturism, condus tot de un român, care a frânat, fiind lovit din spate de un autotren. În urma carambolului, un pasager al unuia dintre autorturisme a murit, iar alte patru persoane au ajuns la spital cu diferite leziuni. Șoferul care a provocat evenimentul a fugit, apoi, de la locul faptei.

Prins şi trimis în judecată de procurorii din Berettyoujfalu, orădeanul Radu Dorin Baicu a fost condamnat iniţial la 2 ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Raională Berettyoujfalu. Pedeapsa a fost, însă, schimbată, pe 6 februarie 2019 de Tribunalul Debreţin, care a dispus ca pedeapsa să fie executată în regim privativ de libertate.

Soluţia a rămas definitivă, iar autorităţile maghiare au solicitat, luna trecută, Curţii de Apel Oradea ca bărbatul să-şi execute pedeapsa în România, solicitare care a fost admisă, luni, 13 ianuarie, de instanţă.

Hotărârea nu este definitivă.

Sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ