Un bărbat a abuzat sexual 60 de băieți. Unii abia împliniseră 12 ani

430

Fondatorul organizației catolice Legiunea lui Hristos (Legionaires of Christ ) a abuzat sexual 60 de băieți, în total, nu mai puțin de 175 de minori fiind victime ale membrilor ordinului religios, arată un raport publicat sâmbătă, potrivit Mediafax.

Abuzul sexual a fost o practică răspândită la nivelul conducerii organizației Legiunea lui Hristos, nu mai puțin de 60 de băieți având de suferit chiar din partea fondatorului ordinului, părintele Marcial Maciel, arată raportul.

Raportul este important mai ales pentru că, până în 2006, în timpul pontificatului lui Ioan Paul al II-lea, Vaticanul a respins acuzațiile formulate la adresa lui Maciel. Unii dintre seminariști spuneau că au fost abuzați când abia împliniseră 12 ani.

Maciel a încetat din viață în 2008 și continuă să fie privit drept cel mai cunoscut pedofil din rândurile Bisericii Catolice. El a fost acuzat și că și-a abuzat proprii copii, pe care îi avea cu cel puțin două femei cu care avea legături pe ascuns. În același timp era susținut în calitate de ierarh religios de Vatican și de cercurile conservatoare din biserică.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ